SOPHIOR
Winkelwagen 0
  • Pannen
  • Messen
  • Snijplanken
  • Accessoires
    • Keukengerei
    • Kelnersmessen
    • Messenblokken
    • Messenslijpers
Mijn Account
Log in Registreren
SOPHIOR
  • Pannen
  • Messen
  • Snijplanken
  • Accessoires
    • Keukengerei
    • Kelnersmessen
    • Messenblokken
    • Messenslijpers
Zoek producten Account Winkelwagen 0

Zoek in onze winkel

SOPHIOR
Account Winkelwagen 0
populaire zoekopdrachten:
Koekenpan Snijplank Koksmes
Inspiratie en Recepten

Gekarameliseerde Regenboogwortels met Sinaasappel en Rozemarijn

Nov 14, 2024
Gekarameliseerde Regenboogwortels met Sinaasappel en Rozemarijn

Ontdek dit kleurrijke en smaakvolle bijgerecht: gekarameliseerde regenboogwortels met frisse sinaasappel en kruidige rozemarijn. Een lust voor het oog én je smaakpapillen!

Ingrediënten (voor 4 personen):

- 500 gram gekleurde wortels (regenboogwortels of mix van oranje, gele en paarse wortels)

- 2 eetlepels olijfolie

- 1 eetlepel honing of ahornsiroop

- Sap en rasp van 1 sinaasappel

- 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)

- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

- Optioneel: geroosterde pompoenpitten of pecannoten

Bereiding:

Stap 1 – Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2 – Wortels voorbereiden
Was de wortels goed; schillen is optioneel. Snijd grote wortels in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig garen.

Stap 3 – Marineren
Leg de wortels op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, honing of ahornsiroop, sinaasappelsap en -rasp. Voeg rozemarijn, zout en peper toe. Meng goed voor een gelijkmatige smaak.

Stap 4 – Wortels roosteren
Rooster 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn en mooi karamelliseren. Draai halverwege om voor gelijkmatige garing.

Stap 5 – Serveren
Haal uit de oven en bestrooi eventueel met geroosterde pompoenpitten of pecannoten voor extra crunch.

Tip:

Serveer als heerlijk bijgerecht bij geroosterde kip, vis of als onderdeel van een vegetarische maaltijd. Geniet van de herfstige kleuren en smaken!

Vorig
Geroosterde Pompoen met Ahornsiroop en Tijm-Geitenkaascrumble
Volgende
Hoe verras je jouw partner het beste voor Valentijnsdag?

gerelateerde artikelen

Brunchidee: Geroosterde asperges met gepocheerd ei & hollandaisesaus

Brunchidee: Geroosterde asperges met gepocheerd ei & hollandaisesaus

Prachtige chioggia bietencarpaccio met peer en geitenkaas

Prachtige chioggia bietencarpaccio met peer en geitenkaas

Hoe verras je jouw partner het beste voor Valentijnsdag?

Hoe verras je jouw partner het beste voor Valentijnsdag?

Contact

  • Contactgegevens
  • Retourbeleid SOPHIOR
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy statement
  • Wettelijke kennisgeving
  • Klachtenregeling

Zakelijk

  • B2B - Registreren als zakelijke klant
  • SOPHIOR Dealer worden

SOPHIOR

  • Pannen
  • Messen
  • Snijplanken
  • Accessoires
  • Over SOPHIOR
  • Service
  • Duurzaamheid

Social

Instagram icon
YouTube icon
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

© 2024 SOPHIOR

Winkelwagen 0

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Subtotaal €0,00
Bekijk winkelwagen