Ontdek dit kleurrijke en smaakvolle bijgerecht: gekarameliseerde regenboogwortels met frisse sinaasappel en kruidige rozemarijn. Een lust voor het oog én je smaakpapillen!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram gekleurde wortels (regenboogwortels of mix van oranje, gele en paarse wortels)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Optioneel: geroosterde pompoenpitten of pecannoten
Bereiding:
Stap 1 – Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2 – Wortels voorbereiden
Was de wortels goed; schillen is optioneel. Snijd grote wortels in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig garen.
Stap 3 – Marineren
Leg de wortels op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, honing of ahornsiroop, sinaasappelsap en -rasp. Voeg rozemarijn, zout en peper toe. Meng goed voor een gelijkmatige smaak.
Stap 4 – Wortels roosteren
Rooster 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn en mooi karamelliseren. Draai halverwege om voor gelijkmatige garing.
Stap 5 – Serveren
Haal uit de oven en bestrooi eventueel met geroosterde pompoenpitten of pecannoten voor extra crunch.
Tip:
Serveer als heerlijk bijgerecht bij geroosterde kip, vis of als onderdeel van een vegetarische maaltijd. Geniet van de herfstige kleuren en smaken!