Een heerlijk en eenvoudig herfstrecept met pompoen: Geroosterde Pompoen met Ahornsiroop en Tijm-geitenkaascrumble. Deze combinatie van zoet, kruidig en romig brengt de herfst perfect op je bord!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 middelgrote pompoen (bijv. butternut of hokkaido)
- 2 el olijfolie
- 1,5 el ahornsiroop (of honing, indien gewenst)
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 tl verse tijmblaadjes (of 1/2 tl gedroogde tijm)
- 2 el gehakte walnoten (of pecannoten voor een extra twist)
- Optioneel: verse rucola of veldsla voor serveren
Bereidingswijze
Stap 1 – Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2 – Pompoen voorbereiden
Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd in dunne partjes of blokjes. Schillen is bij hokkaido niet nodig; bij butternut gebruik je makkelijk een dunschiller.
Stap 3 – Pompoen roosteren
Verdeel de pompoenstukken over de bakplaat en besprenkel met olijfolie en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. Rooster 25-30 minuten, tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
Stap 4 – Geitenkaascrumble maken
Meng intussen de zachte geitenkaas met tijmblaadjes en walnoten. Verkruimel licht met je vingers tot grove kruimels.
Stap 5 – Afwerken en serveren
Haal de pompoen uit de oven en strooi direct de geitenkaascrumble erover, zodat deze iets smelt. Garneer eventueel met extra tijm. Serveer op een bedje van rucola of veldsla voor extra frisheid.
Tip
Dit gerecht is niet alleen heerlijk als bijgerecht, maar kan ook als lichte lunch of voorgerecht geserveerd worden. De combinatie van de zoete pompoen, de romige geitenkaas en de knapperige noten geeft een heerlijke balans in smaken en texturen.
Eet smakelijk en geniet van deze herfstige verrassing! 🍁🎃