SOPHIOR
Winkelwagen 0
  • Pannen
  • Messen
  • Snijplanken
  • Accessoires
    • Keukengerei
    • Kelnersmessen
    • Messenblokken
    • Messenslijpers
Mijn Account
Log in Registreren
SOPHIOR
  • Pannen
  • Messen
  • Snijplanken
  • Accessoires
    • Keukengerei
    • Kelnersmessen
    • Messenblokken
    • Messenslijpers
Zoek producten Account Winkelwagen 0

Zoek in onze winkel

SOPHIOR
Account Winkelwagen 0
populaire zoekopdrachten:
Koekenpan Snijplank Koksmes
Inspiratie en Recepten

Herfstklassieker: Klassieke Stoofpeertjes in Kruidige Rode Wijn

Nov 14, 2024
Herfstklassieker: Klassieke Stoofpeertjes in Kruidige Rode Wijn

Stoofpeertjes! Een klassiek en heerlijk Nederlands gerecht dat de keuken vult met warme, kruidige geuren. Perfect voor de herfst- en wintermaanden. Hier is een perfect recept voor het maken van de lekkerste stoofpeertjes:

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 stoofperen (zoals Gieser Wildeman of Saint Rémy)
  • 500 ml rode wijn (of druivensap als je het alcoholvrij wilt houden)
  • 250 ml water
  • 100 gram suiker (of naar smaak)
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • Schil van 1 citroen (alleen het gele deel)
  • Schil van 1 sinaasappel (alleen het oranje deel)

Bereidingswijze

Stap 1 – Peren voorbereiden
Schil de stoofpeertjes, maar laat de steeltjes zitten. Snijd de onderkant vlak zodat ze rechtop kunnen staan.

Stap 2 – Peren koken
Zet de peren rechtop in een ruime pan. Voeg rode wijn, water, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en citrus-schillen toe. Zorg dat de peertjes net onderstaan, voeg eventueel extra water toe.

Stap 3 – Langzaam stoven
Breng aan de kook, draai daarna het vuur laag. Stoof de peren 2 tot 3 uur zachtjes met de deksel schuin op de pan. Draai de peren tussendoor om voor gelijkmatige kleur en gaarheid.

Stap 4 – Serveren
Zodra de stoofpeertjes mooi rood en zacht zijn, haal je ze voorzichtig uit de pan en plaats je ze op een schaal. Optioneel: kook het vocht iets in tot een heerlijke stroopsaus.

Tip

Voor een extra intense smaak kun je de peertjes een nacht in de koelkast laten staan in het kookvocht. Dit maakt ze nog lekkerder!

Serveer de stoofpeertjes warm of koud als dessert, met een bolletje vanille-ijs, of als bijgerecht bij wildgerechten of stamppot.

Geniet van dit hartverwarmende gerecht! 🍐

Vorig
Een heerlijke salade met Venkel en Sinaasappel
Volgende
Geroosterde Pompoen met Ahornsiroop en Tijm-Geitenkaascrumble

gerelateerde artikelen

Brunchidee: Geroosterde asperges met gepocheerd ei & hollandaisesaus

Brunchidee: Geroosterde asperges met gepocheerd ei & hollandaisesaus

Prachtige chioggia bietencarpaccio met peer en geitenkaas

Prachtige chioggia bietencarpaccio met peer en geitenkaas

Hoe verras je jouw partner het beste voor Valentijnsdag?

Hoe verras je jouw partner het beste voor Valentijnsdag?

Gekarameliseerde Regenboogwortels met Sinaasappel en Rozemarijn

Gekarameliseerde Regenboogwortels met Sinaasappel en Rozemarijn

Contact

  • Contactgegevens
  • Retourbeleid SOPHIOR
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy statement
  • Wettelijke kennisgeving
  • Klachtenregeling

Zakelijk

  • B2B - Registreren als zakelijke klant
  • SOPHIOR Dealer worden

SOPHIOR

  • Pannen
  • Messen
  • Snijplanken
  • Accessoires
  • Over SOPHIOR
  • Service
  • Duurzaamheid

Social

Instagram icon
YouTube icon
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

© 2024 SOPHIOR

Winkelwagen 0

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Subtotaal €0,00
Bekijk winkelwagen