Genieten! Bruschetta is een klassiek Italiaans voorgerecht (of borrelhap natuurlijk) dat eenvoudig te maken is en altijd indruk maakt. Bij deze het recept voor de klassieke Bruschetta zoals wij hem graag maken:
Ingrediënten:
- 1 stokbrood of ciabatta, in dikke plakken gesneden
- 4 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Een handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd of fijngehakt
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn (optioneel)
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas of mozzarella
Instructies:
Tomatenmix bereiden:
Meng verse tomatenblokjes, fijngehakte knoflook en gescheurde basilicum in een kom. Voeg extra vierge olijfolie en eventueel balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat 10-15 minuten intrekken.
Brood roosteren:
Verwarm een grill of grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk sneetjes stokbrood of ciabatta licht met olijfolie. Rooster het brood goudbruin en knapperig, circa 2-3 minuten per kant.
Bruschetta samenstellen:
Wrijf warme broodjes in met een halve knoflookteen. Beleg royaal met de tomatenmix. Optioneel: strooi er geraspte Parmezaan of stukjes mozzarella overheen.
Serveren:
Serveer direct, garneer eventueel met extra basilicum. Heerlijk als voorgerecht, snack of hapje bij de borrel!
Geniet van je heerlijke bruschetta!