Geniet van deze heerlijke venkel-sinaasappelsalade: een frisse combinatie vol smaak en textuur. Ideaal als lichte maaltijd of bijgerecht!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 venkelknollen, dun gesneden
- 2 sinaasappels, in partjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 50 gram rucola
- 50 gram walnoten, geroosterd
- 50 gram granaatappelpitjes
- Verse dille (garnering)
Dressing:
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el witte wijnazijn of citroensap
- 1 tl honing of agavesiroop
- Zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Stap 1 – Venkel snijden Halveer de venkelknollen en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens in dunne plakjes met een scherp koksmes voor mooie, gelijkmatige plakken.
Stap 2 – Ingrediënten mengen Doe venkel, sinaasappelpartjes, rode ui, rucola, walnoten en granaatappelpitjes samen in een grote kom.
Stap 3 – Dressing bereiden Meng in een kleine kom de olijfolie met witte wijnazijn (of citroensap), honing, zout en peper tot een gladde dressing.
Stap 4 – Salade samenstellen Giet de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar. Garneer met verse dille.
Serveren:
Serveer direct als frisse, knapperige salade. Perfect bij gegrilde vis of kip!
Tips:
- Voeg dun gesneden radijs toe voor extra crunch.
- Lekker als lichte lunch of gezonde bijgerecht.
Geniet ervan!